En aften i Arkaden

Stine / Emma

Vi ankommer til Arkaden ved 17-tiden og bliver mødt af et smil i 12meter-baren. Der er lunt og lækkert, og der dufter dejligt af mad fra alle fire verdenshjørner. Allerede her ved vi, at der er lagt op til en fantastisk aften med god mad og dejligt selskab.
Vi bestiller en pre-dinner drink, Gin & tonic, en klassikker. Blandt det gode udvalg af gin får vi bestilt Monkey 47 gin og 
Fever Tree Mediterranean tonic. Så er barren sat og vi bliver svære at skuffe.

Mens vi færdiggør vores drinks, summer vi rundt i Arkadens lokaler, dufter, smager og bliver inspireret.

Vi beslutter, at aftenens første ret skal stå på to styks pinsa (en afart af pizza) fra Pinsame. Vi går tilbage til vores bord, og 10 minutter senere er der serveret.

En ”pizza” sendt fra Italien

Det er sjældent, at man får en pizza i Danmark, hvor du kan smage Italien. Det må vi sige, at man kunne her. Bunden var tynd, sprød og lækker - og perfekt afbrændt. De var toppet med tomatsovs af faktiske tomater, og mozzerella, der trevlede, når man tog en bid. Det eneste vi manglede var en smule hvidløgsolie.

Efter en lækker forret beslutter ”familien” sig for at gå i to forskellige retninger. Tøserne har spottet en bod, der laver sushi, som skal afprøves, mens drengene bliver nødt til at afprøve burger- og pitaboderne.
Mens næste ret blev bestilt, serveredes igen lækre Gin & Tonics, denne gang med Le Tribute gin og den anbefalede Mediterranean tonic til halvdelen af selskabet, og vodka med tranebærjuice til den anden halvdel.

Frisk sushi

Hos Bar Ramen finder pigerne hurtigt ud af, at der kan bestilles friskrullet sushi, og det skal selvfølgelig afprøves. Da alle ikke er lige vant til sushi, bestilles en rulle Crispy Ebi ala Uramaki med tempurarejer, avokado og chillimayo.
Ved bordet anrettes soya der krydres med wasabi for at gøre oplevelsen så lækker som muligt.
Sushirullen var så frisk, at det næsten var umuligt at spise med pinde, men det kan selvfølgelig også have noget at gøre med evner. Smagen var fantastisk, og det er bestemt et sted, vi vil vende tilbage til for at smage flere sushivarianter.

Burger til sultne mænd

Hos Hungry Dane bestilte vi burger med and, tatarsovs, persille og kålmix – og selvfølgelig pommes frittes. I flere varianter. Man kunne i dette moment se glæden i drenges ansigter. Anden var god, og spillede harmonisk sammen med tatarsovsen som var piftet op med estragon, der gav en god "bearnaise-vibe". Kontrasten mellem lækker og fedtet and til knasende og frisk kål, gjorde burgeroplevelsen fuldendt.
De søde kartoffelfritter var gode sammen med den stærke chillimayo, der medfulgte. De almindelige pommesfrittes var desværre lidt understegte, men dyppet i den gode chillimayo, var det ikke nok til at tage glæden fra de sultne drenge.

Falaffel er noget man køber, eller er ekspert i at lave

Fra The Original Pita bliver leveret en original pita med falafel og andet valgfrit fyld med store pommes frittes og chillimayo on the side. Med munden fuld af falafel er det eneste, vi kan lokke ud af Rune hånd gestikuleringer, hvorfra man ikke kan være i tvivl om, at han er fuldt ud tilfreds. Pommes fritterne var lækre og sprøde, og her er vi enige om, at vi gerne køber vores falaffel, for det er de altså eksperter i at lave.

 

Tur – retur til Indien på en aften

Efter gutternes madeventyr er maverne fyldte. Men nu er det pigernes tur til endnu et kulinarisk eventyr - denne gang i Indien. Efter smagsprøver i starten af aftenen beslutter vi, at vi er nødt til at fylde maverne med lidt mere fra Spicyboden, der er at finde i et af de fjerne, men ikke mindre hyggelige hjørner af Arkaden. Ikke alles chilireceptorer er lige tilvante til det stærke køkken, og det er derfor godt, at Spicy har lavet en Butter Chicken-gryde i en mild variant, som passer til alle munde. Ved siden af bestilles store samosaer med kartofler, hvor der er lidt mere bid i.
Tallerkenen med Butter Chicken er hurtigt klar. Samosaerne tager lidt længere at tilberede, da de helst skal være friske. Den søde ekspedient sender os tilbage til vores plads, hvor vi går om bord i maden. Ikke længe efter dukker han op med vores samosaer. Servicen er i top!
Kyllingen er super, helt mør og smelter på tungen. Risene er kogt til perfektion. For Pernilles tunge er samosaerne lige til den stærke side, men med godt med dressing på, så kører det ned alligevel.

Fish & Chips fra "Fish & Chips"

Selvom alle er mere end mætte, kan vi simpelthen ikke stoppe uden at have prøvet et par bakker med Fish & Chips som folk render rundt med fra Danyar Fish & Chips.
Pommes fritterne er store, og trods det har de formået at holde dem sprøde udenpå og bløde og svampede i midten. Fisken var fantastisk, og smagte friskt af hav og ikke fisk. Der blev diskuteret længe om fiskens art, og der var mange bud. Den søde ekspedient kunne heldigvis bekræfte Martin i hans påstand om, at fisken måtte være en kuller, og supplerer med, at den er fanget på Færøerne.
Tartarsovsen delte vandene, men det var vidst mere et spørgsmål om specifikke smagsløg end om bodens kokkerering, og til syvende og sidst, hører det sig til en ægte omgang fish & chips.
Til mere mad hører også mere drikkelse. Denne gang vil bordet prøve Arkadens hjemmelavede lemonade. Vi kan virkelig bekræfte, at den er hjemmelavet, ikke kun grundet smagen, men de var nødt til at lave mere for at alle kunne få et glas. Igen oplevede vi service i toppen af skalaen, da de kompetente baransvarlige serverede drikkevarerne ved bordet. Den syrlige, men samtidig søde og friske drik var perfekt til at slukke tørsten efter indtagelse af de salte pommes frittes.

 

Spil, venner – og vigtigst af alt IS!

Med mere end fyldte mavesække bevæger vores lille selvvalgte familie sig op til Byporten, baren på 1. sal, hvor der er en mere intim atmosfære. I baren ligger en række spil, og vi bestemmer os for, at vi skal have et slag Sequence. ”Mor” og ”Far” (Emma og Magnus), finder hurtigt ud af, at de i hvert fald ikke skal spille på samme hold! Der bliver rykket lidt rundt på pladsfordelingen, så alle får deres vilje. Emma og Stine vinder 1. runden, og inden der skal laves en revancherunde, går turen til Klokkedybet, hvor vi finder Kastbergs Gourmet-is. Her står desserten på brownie med is. Næsten alle is i disken bliver afprøvet. Som isen bliver øst på tallerknen, falder en klasse kommentar fra Pernille – ” Prøv lige at se et par dejlige, store, runde kugler!”

Rabarbersorbeten er dejlig syrlig. Jordbærisen smager af friske jordbær og har et hint af citrus over sig, og Rune giver ros for de godt blendede jordbær. Kokosisen er rund og har en naturlig smag af kokos. Fra Stine, som forresten er lidt af en chokoladekender, er meldingen, at Nutella-og kiksvarianten er lige i skabet. Men fra alle lyder det, at passionssorbeten er aftenens store vinder. Ifølge Pernilles kyndige smagsløg, kan det siges, at brownien smager dejligt af brownie.
Aftenen slutter med, at Stine og Emma ved et uheld vinder igen, hvilket ikke passer resten af selskabet.

 

ÅBNINGSTIDER

ARKADEN FOOD MARKET
Man – Torsdag 11.00 – 21.00
Fredag 11.00 – 22.00 (bar til 24.00)
Lørdag 11.00 – 22.00 (bar til 24.00)
Søndag 11.00 – 21.00

KONTAKT

ARKADEN FOOD MARKET
Vestergade 68
5000 Odense

Telefon: (+45) 3176 7352
Mail: Info@arkadenfoodmarket.dk

CVR: 38311638

© Copyrights 2018 ARKADEN FOOD MARKET - All Rights Reserved | Designed by mediePlan

TOP