12-MeterBaren

Odense bymidte har en fantastisk historie, som strækker sig helt tilbage til vikingernes storhedstid, hvor byen blev kaldt for intet mindre end Odins helligdom. Siden da har Odense været under store forandringer, men én ting i byen har kun i mindre grad ændret sig, nemlig Vestergade. Vestergade kan spores helt tilbage til middelalderen og har gennem samtlige århundreder udgjort et smukt handelsmekka. De små gader var i middelalderen og renæssancen helt ned til to meter i bredden, hvor Vestergade med sine tolv meter kunne rumme langt flere mennesker samt to passerende vogne. Vestergade var med sin rummelighed i 1700-tallet et nobelt område, hvor gadens store gårde var ejet af både købmænd, adelige og ledende embedsmænd. Gårdene blev i løbet af de følgende århundreder brugt til både værksteder, kornmagasiner og stalde med små og større butikker vendt ud mod Vestergade, og formede et pulserende bybillede med masser af liv.

 

Inden for det seneste århundrede har ”tolvmetergaden” været ude for sin største forandring. Handelen skiftede ligesom i resten af Danmark karakter, og flere og flere butikker begyndte at sælge færdigvarer. Mange besøgte den travle handelsgade i bil, og flere gårde, som før blev brugt til værksteder og lageropbevaring, blev lavet om til kundeparkering. Men det er ikke slutningen på Vestergades idylliske fortælling. For snart 50 års tid siden blev den brede gade og flere tilstødende stræder permanent indviet som gågader, blandt andet en af Odenses egne helligdomme, passagen gennem Arkaden.

I 12-MeterBaren vil du uanset dit valg af mad kunne finde den perfekte drikkevare dertil. Baren rummer alt fra udvalgte specialøl og velsmagende vine til friske cocktails af forskellig art og meget mere. Bare spørg bartenderen, som med sin ekspertviden kan finde det helt rigtige og gøre din madoplevelse tolv gange bedre.

ÅBNINGSTIDER

ARKADEN FOOD MARKET
Man – Torsdag 11.30 – 21.00
Fredag 11.30 – 22.00 (bar til 24.00)
Lørdag 11.30 – 22.00 (bar til 24.00)
Søndag 11.30 – 21.00

KONTAKT

ARKADEN FOOD MARKET
Vestergade 68
5000 Odense

Telefon: (+45) 3176 7352
Mail: Info@arkadenfoodmarket.dk

CVR: 38311638

© Copyrights 2018 ARKADEN FOOD MARKET - All Rights Reserved | Designed by KOAL

TOP