BYPORTENS Bar & Bottleshop

Lige siden middelalderen har Odense ikke overraskende været et vigtigt centrum for handelsmænd og andre rejsende. Med sin næsten centrale placering udgjorde byen et vigtigt vejknudepunkt for de omkringliggende fynske handelsbyer, der kun lå en dagsrejse væk: Bogense mod nord, Middelfart mod vest, Fåborg og Assens mod sydvest, Svendborg mod sydøst og endelig Nyborg og Kerteminde mod øst.

Byen var altså også dengang eftertragtet – ikke kun af bønder, som ville sælge varer, men også af rejsende, som søgte kost og natlogi.

For at komme ind i byen skulle man igennem en af Odenses byporte, som afgrænsede by fra land. Byportene fungererede som kontrolposter, hvor man registrerede de ind- og udrejsende, men det var også her, bønderne betalte skat for de varer, de fragtede ind. De ældste byporte blev opført tilbage i middelalderen og i slutningen af 1500-tallet havde byen fem, opførte porte. Byportene var placeret på de dengang fem indfaldsveje og centrerede sig således omkring den travle og brede Vestergade. Som byen voksede blev byportene flyttet længere og længere væk fra bymidten, og da Kongensgade blev anlagt i 1847, blev endnu en byport opført der.

Mange nye tiltag i 1800-tallet vedrørende indfaldsvejene omstrukturering ændrede dog vilkårene for byportene. Deres endelige fald skete i 1851, da man ophævede beskatningen af bøndernes varer, og dermed mistede byportene deres økonomiske funktion. Så selvom den største byport på Vestergade var et smukt og fængende bygningsværk, endte det med at samtlige byporte blev revet ned.  – Vi minder derfor byens porte i et ikonisk bygningsværk som Arkaden, hvor du kan besøge Byportens Bar og Bottleshop, hvis du mangler noget vådt til ganen. Vi har alt mellem specialøl på køl til sodavand og fadøl i hanerne.

ÅBNINGSTIDER

ARKADEN FOOD MARKET
Man – Torsdag 11.30 – 21.00
Fredag 11.30 – 22.00 (bar til 24.00)
Lørdag 11.30 – 22.00 (bar til 24.00)
Søndag 11.30 – 21.00

KONTAKT

ARKADEN FOOD MARKET
Vestergade 68
5000 Odense

Telefon: (+45) 3176 7352
Mail: Info@arkadenfoodmarket.dk

CVR: 38311638

© Copyrights 2018 ARKADEN FOOD MARKET - All Rights Reserved | Designed by KOAL

TOP